Σάββατο 31.07.2021
More

  Το 2021 θα διατεθούν πόροι σε δημόσια υγεία, στήριξη των νοικοκυριών και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής

  Στην εκτίμηση ότι η ύφεση θα κυμανθεί το 2020 στο 10,5% προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

  Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2021 θα επιβεβαιωθούν, παρά τον αστάθμητο παράγοντα της πανδημίας.

  Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το 2021 θα διατεθούν χρήματα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοικοκυριών και της κοινωνικής συνοχής ενώ ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα ξεκινήσει πρόγραμμα «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6».

  Αναφερόμενος στην «Επιστρεπτέα 5», υπογράμμισε ότι θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την «επιστρεπτέα 4» και τόνισε ότι συνολικά δόθηκαν σε όλα τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής, 5,5 δισ. ευρώ.

  Σε 12 ή 24 δόσεις η διαγραφή χρεών της πανδημίας

  Αναφορικά με τη διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο.

  Απαντώντας για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν είναι σκοπός να αυξηθεί το 2021 μέσω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ενώ υπογράμμισε ότι η μεσαία τάξη βοηθήθηκε σημαντικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2020.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ