Παρασκευή 05.03.2021
More

  Βρούτσης: Μέσα στον Οκτώβριο τα αναδρομικά

  Τα αναδρομικά θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

  Η νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών 11 μηνών στους δημοσίους υπαλλήλους θα κατατεθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

  Τα ποσά θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξη στο CNN Greece.

  «Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα πληρωθούν σε μια δόση τα αναδρομικά σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με ρήτρα ακατάσχετου», είπε ο κ. Βρούτσης.

  Θα ακολουθήσει δεύτερο «κύμα» τον Δεκέμβριο, όταν θα καταβληθούν αναδρομικά 14 μηνών κύριων συντάξεων σε όσους έχουν συμπληρώσει από 30 έτη και πάνω εργασιακού βίου.

  Σε ερώτηση για τα δώρα που έχουν καταργηθεί και τη μείωση στις επικουρικές, ο κ. Βρούτσης απάντησε: «Σχεδιάζουμε μόνο να καταβάλουμε αυτό που το ΣτΕ μας επιβάλλει να κάνουμε. Θα καταβάλλουμε το 11μηνο και σταματάμε εκεί, δεν έχουμε καμία άλλη υποχρέωση».

  Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και το δημόσιο στην Αττική, ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν μεταβάλλονται ούτε η σύμβαση εργασίας, ούτε ο μισθός. Σημείωσε παράλληλα, ότι τον Οκτώβριο στη μεγάλη μεταρρύθμιση για την αγορά εργασίας θα υπάρχει πλαίσιο για το πώς θα γίνεται τη τηλεργασία στην Ελλάδα.

  Τέλος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι οι παρεμβάσεις για εργαζόμενους και ανέργους θα διευρυνθούν όσο χρειαστεί και άφησε «παράθυρο» για παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ