Παρασκευή 27.11.2020
More

  Βρούτσης: Μέσα στον Οκτώβριο τα αναδρομικά

  Τα αναδρομικά θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

  Η νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών 11 μηνών στους δημοσίους υπαλλήλους θα κατατεθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

  Τα ποσά θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξη στο CNN Greece.

  «Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα πληρωθούν σε μια δόση τα αναδρομικά σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με ρήτρα ακατάσχετου», είπε ο κ. Βρούτσης.

  Θα ακολουθήσει δεύτερο «κύμα» τον Δεκέμβριο, όταν θα καταβληθούν αναδρομικά 14 μηνών κύριων συντάξεων σε όσους έχουν συμπληρώσει από 30 έτη και πάνω εργασιακού βίου.

  Σε ερώτηση για τα δώρα που έχουν καταργηθεί και τη μείωση στις επικουρικές, ο κ. Βρούτσης απάντησε: «Σχεδιάζουμε μόνο να καταβάλουμε αυτό που το ΣτΕ μας επιβάλλει να κάνουμε. Θα καταβάλλουμε το 11μηνο και σταματάμε εκεί, δεν έχουμε καμία άλλη υποχρέωση».

  Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και το δημόσιο στην Αττική, ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν μεταβάλλονται ούτε η σύμβαση εργασίας, ούτε ο μισθός. Σημείωσε παράλληλα, ότι τον Οκτώβριο στη μεγάλη μεταρρύθμιση για την αγορά εργασίας θα υπάρχει πλαίσιο για το πώς θα γίνεται τη τηλεργασία στην Ελλάδα.

  Τέλος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι οι παρεμβάσεις για εργαζόμενους και ανέργους θα διευρυνθούν όσο χρειαστεί και άφησε «παράθυρο» για παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ραντεβού στις 11 Δεκεμβρίου για τους Ηπειρώτες

  Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όταν η απεργία συνάντησε τους… αστυνομικούς ελέγχους

  Με μέτρα πρόληψης και χωρίς συγκεντρώσεις οι αντιπροσωπείες των σωματείων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.