Τρίτη 16.04.2024
More

  Ζητούν παράταση για την προμήθεια των POS

  Προβληματισμένοι είναι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων με την προμήθεια και εγκατάσταση των μηχανημάτων POS

  Προβληματισμένοι είναι φοροτεχνικοί και εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων ανά τη χώρα αναφορικά με την προμήθεια και εγκατάσταση των μηχανημάτων POS, τονίζοντας πως είναι αδύνατο να γίνει η προμήθεια και να τεθούν σε λειτουργία εκατοντάδες χιλιάδες μηχανήματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα που το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμά ότι επαρκεί η προθεσμία ως το τέλος του Φεβρουαρίου για να έχουν προμηθευτεί 350.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα τα μηχανήματα POS έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει και τις τεχνικές προδιαγραφές και τη διασύνδεσή τους με την ΑΑΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

  Όπως έχει επισημάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών εδώ και αρκετές ημέρες πως είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς από το σύνολο των επιχειρήσεων που πρέπει να την ολοκληρώσουν, το ποσοστό που τα έχει καταφέρει, δεν ξεπερνά το 30%. Η ευθύνη μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων Σπ. Μπέκας δεν ανήκει στους επαγγελματίες, ούτε και στους λογιστές τους, αλλά στην αδυναμία των παρόχων να προμηθευτούν αφενός το σύνολο των μηχανημάτων και δευτερευόντως να επιτευχθεί η διασύνδεσή τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα, πέντε ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία είναι το ίδιο με αυτό πριν από τρεις μήνες, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει και μία σειρά άλλων παραμέτρων που αποδεικνύουν  ότι το νέο λογιστικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά δύσχρηστο.

  Η παράταση αφενός και η ακύρωση κάθε σκέψης για επιβολή προστίμων αφετέρου είναι μονόδρομος ανέφερε ο κ. Μπέκας που χθες με αντιπροσωπεία συναδέλφων του πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Οικονομική Υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη διεύθυνση αλλά και στα μέλη του Συλλόγου Εφοριακών Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ