Σάββατο 04.02.2023
More

  Ανέσυραν 827 κιλά απορριμμάτων από το βυθό της Σαντορίνης

  Πάνω από 800 κιλά σκουπιδιών ανέσυραν από τον βυθό στην Σαντορίνη δύτες έπειτα από μια μεγάλη εθελοντική δράση. Τον απολογισμό της εθελοντικής δράσης καθαρισμού του βυθού στα Φηρά έκανε γνωστό η HELMEPA – Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

  Μάλιστα, ο όγκος των «ευρημάτων» προκαλεί έντονο προβληματισμό για τον τρόπο που κάποιοι αντιμετωπίζουν το θαλάσσιο περιβάλλον και το ρυπαίνουν όπως και με ό,τι μπορούν. Συγκεκριμένα, οι δύτες ανέσυραν 827 κιλά απορριμμάτων από το βυθό στη Σαντορίνη. Πολλά αντικείμενα, ήταν σωλήνες, εργαλεία, λάστιχα αυτοκινήτων ακόμα και καρέκλες.

  Όπως αναφέρει η HELMEPA σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook: «Ξεκινάμε αυτήν την εβδομάδα με ευχάριστα νέα και με δύο μεγάλους υποβρύχιους καθαρισμούς που πραγματοποίησε η περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action στον Όρμο των Φηρών, σε συνεργασία με καταδυτικά κέντρα, τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες του νησιού και το Δήμο Θήρας! Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες που ανέσυραν 827 κιλά απορριμμάτων!».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ