Τρίτη 18.06.2024
More

  Αυξάνονται οι επιθέσεις από αρκούδες στην Ιαπωνία (βίντεο)

  Από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον φετινό Μάρτιο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 219 τραυματίστηκαν

  Ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για αρκούδες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ετοιμάζονται να δοκιμάσουν οι Αρχές στην Ιαπωνία καθώς έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ την περσινή χρονιά οι επιθέσεις των παμφάγων θηλαστικών σε ανθρώπους.

  Από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον φετινό Μάρτιο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 219 τραυματίστηκαν από επιθέσεις αρκούδων στις 19 περιφέρειες της Ιαπωνίας.

  Κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας θα εντοπίζουν σε ποιες περιοχές της περιφέρειας Τογιάμα της κεντρικής Ιαπωνίας κινούνται αρκούδες και αν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους και θα ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς.

  Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης των αρκούδων, προκειμένου να προβλέψει προς τα πού θα κινηθούν. Κι αν αποδώσει καρπούς το πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας με σημαντικούς πληθυσμούς αρκούδων.

  Γιατί αυξάνονται οι επιθέσεις των αρκούδων σε ανθρώπους

  Ένα άλλο σύστημα επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται στην πόλη Χαναμάκι της βορειοδυτικής περιφέρειας Ιβάτε με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος ποταμών, όπου συχνάζουν αρκούδες, και στέλνονται προειδοποιήσεις σε ειδικό σταθμό και τους ντόπιους.

  Η ερήμωση της υπαίθρου και η μείωση των δασικών εκτάσεων, αναφέρονται ως παράγοντες που ωθούν τις αρκούδες να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής. Ειδικοί εκτιμούν ότι ένας πρόσθετος λόγος είναι η σταθερή μείωση σε πόλεις και χωριά της επαρχίας του αριθμού των παιδιών, των οποίων η θορυβώδης συμπεριφορά κρατά μακριά τις αρκούδες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ