Πέμπτη 30.05.2024
More

  Φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στα νότια της Κρήτης (βίντεο)

  Το θηλαστικό προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και θαυμασμό σε όσους το αντίκρισαν

  Μια φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στα καταγάλανα νερά νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και τη Γαύδο.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, το θηλαστικό, που εντοπίστηκε σήμερα Δευτέρα (1/4) στα ανοιχτά κάνοντας βουτιές και απαθανατίστηκε από επιβάτη του πλοίου της γραμμής, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και θαυμασμό σε όσους το αντίκρισαν.

  Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών «κήτη» όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2250 μ.

  Η φάλαινα φυσητήρας έχει μια γκρι απόχρωση σε όλο της το σώμα. Το κεφάλι της είναι στρογγυλό, με το στόμα της να βρίσκεται κάτω από τη μέση του κεφαλιού. Μετά το κεφάλι της, το σώμα της είναι ρυτιδωμένο, έως λίγο πριν την ουρά της. Η ουρά της είναι κάπως χοντρή, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σώμα της. Τα πτερύγιά της βρίσκονται αρκετά μπροστά, και είναι σχετικά μικρά σε σχέση με το πελώριο σώμα της.

  Να σημειωθεί ότι το είδος αυτό της φάλαινας έχει εντοπιστεί ξανά στα νότια της Κρήτης, και ειδικότερα στο νησάκι της Χρυσής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ