Παρασκευή 12.07.2024
More

  Κίνα: Διαστημικός πύραυλος εκτοξεύθηκε «κατά λάθος»

  Εξερράγη και συνετρίβη

  Κατά τη διάρκεια δοκιμής, ένας διαστημικός πύραυλος έκανε μία «κατά λάθος» εκτόξευση, έπαθε βλάβη στον αέρα και εν τέλει τυλίχθηκε στις φλόγες μόλις συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της Κίνας.

  Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκοντας στο σημείο, κατέγραψαν το απίστευτο θέαμα με τα κινητά τους τηλέφωνα και έδωσαν τα βίντεο στη δημοσιότητα. Στην πόλη Γκονγκί στην κεντρική Κίνα, όπου γίνονταν δοκιμές, ο πύραυλος αποκολλήθηκε από την εξέδρα εκτόξευσης και έπειτα από βλάβη εξερράγη.

  Η εταιρεία Beijing Tianbing Technology Co δήλωσε την Κυριακή (30.06.2024) ότι το πρώτο στάδιο του υπό ανάπτυξη πυραύλου Tianlong-3 «έφυγε», χωρίς να είναι προγραμματισμένο, από την εξέδρα εκτόξευσης κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής λόγω δομικής βλάβης.

  Πλάνα από το περιστατικό έδειξαν τη στιγμή που ο πύραυλος φάνηκε να χάνει την ισχύ του πριν συντριβεί και εκραγεί, προκαλώντας ένα τεράστιο «μανιτάρι» καπνού.

  Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα μετά από μια αρχική έρευνα, ανέφερε η Beijing Tianbing, γνωστή και ως Space Pioneer, σε δήλωσή της στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat.

  Τμήματα της εξέδρας του πυραύλου διασκορπίστηκαν εντός μιας “ασφαλούς περιοχής”, αλλά προκάλεσαν τοπική πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε εγκαίρως χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου διαχείρισης εκτάκτων αναγκών Gongyi.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ