Σάββατο 18.09.2021
More

  Μία ταλάντευση της Σελήνης θα προκαλέσει ρεκόρ πλημμυρών στη Γη 

  Θα πλήξει όλες τις ακτογραμμές

  Η ταλάντευση της Σελήνης είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1728 και χρειάζεται 18.6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κατά το πρώτο μισό αυτής της διάρκειας οι παλίρροιες μειώνονται, ενώ στο δεύτερο μισό απελευθερώνονται και βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη παλίρροια από το συνηθισμένο και αντίστοιχα, πολύ μεγαλύτερη άμπωτη.

  Τώρα μία νέα έρευνα της NASA συνδέει αυτό το φαινόμενο με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας και προειδοποιεί για ρεκόρ πλημμυρών στη Γη οι οποίες θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2030 και θα διαρκέσουν 10 χρόνια. Οι πλημμύρες θα είναι πιο συχνές και πιο έντονες από ποτέ και θα επηρεάσουν κάθε πόλη και οικισμό που βρίσκεται σε ακτογραμμή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις υποδομές και μετακινήσεις πληθυσμών.

  Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τη συνεχιζόμενη αύξηση της στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2030 και μελέτησαν 89 τοποθεσίες σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ σε βάθος χρόνου μέχρι το 2080. Ο διοικητής της NASA, Bill Nelson, τόνισε πως η έρευνα είναι κρίσιμη για να μελετήσουν οι παράκτιες περιοχές τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ