Σάββατο 16.10.2021
More

  Οι σκίουροι εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανθρώπινης συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα έρευνα

  Είναι τολμηροί, επιθετικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί

  Ερευνητές ζώων στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν χαρακτηριστικά ανθρώπινης συμπεριφοράς σε σκίουρους.

  Είναι τολμηροί, επιθετικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί. Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στο Animal Behavior, είναι η πρώτη που κατέγραψε στοιχεία προσωπικότητας σε σκίουρους, που ζουν στις δυτικές ΗΠΑ και τον Καναδά.

  Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία περιελάμβανε μια σειρά επιστημονικών δοκιμών στα τρωκτικά, όπως η παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο αντιδρούν στον αντικατοπτρισμό τους οι συγκεκριμένοι σκίουροι απέναντι από έναν καθρέφτη, έδειξε ότι είναι πιο εξωστρεφείς από άλλα είδη.

  Τα δεδομένα, που συλλέχθηκαν σε διάστημα τριών ετών, οδήγησαν τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι οι πιο τολμηροί και πιο δραστήριοι σκίουροι κάλυπταν περισσότερο έδαφος και ήταν πιο επιτυχημένοι στη συγκέντρωση πόρων όπως τα τρόφιμα, σε σχέση με τους πιο ντροπαλούς και τους λιγότερο ενεργούς.

  «Το επιστημονικό πεδίο της προσωπικότητας των ζώων είναι σχετικά νέο, όπως και η αναγνώριση ότι υπάρχουν οικολογικές συνέπειες στην προσωπικότητα των ζώων» αναφέρει η έρευνα.

  «Για παράδειγμα, οι πιο τολμηροί, πιο επιθετικοί σκίουροι μπορεί να βρουν περισσότερη τροφή ή να υπερασπιστούν μια μεγαλύτερη περιοχή, αλλά η επικίνδυνη συμπεριφορά τους μπορεί επίσης να τους κάνει ευάλωτους σε θηρευτές ή ατυχήματα» συμπληρώνει.

  «Ο υπολογισμός των διαφόρων στοιχείων της προσωπικότητας στη διαχείριση της άγριας ζωής μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν προβλέπεται η αντίδραση σε νέες συνθήκες ζωής, όπως οι αλλαγές ή η καταστροφή του οικοτόπου λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας», ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας Jaclyn Aliperti.

  «Τους βλέπω περισσότερο ως άτομα. “Ποιος είσαι; Πού πηγαίνεις; Τι κάνεις;”» αναφέρει χαρακτηριστικά.

   

  Με πληροφορίες του Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ