Κυριακή 26.05.2024
More

  A. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ένας αγώνας δρόμου

  Δύο παρεμβάσεις – ομιλίες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έκανε η κα Ασημακοπούλου

  Δύο παρεμβάσεις – ομιλίες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έκανε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

  Στην πρώτη παρέμβασή της, με αφορμή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή περισσότερης χρηματοδότησης προς τη Μολδαβία, τόνισε πως «ο πόλεμος του Πούτιν δεν έχει επιπτώσεις μόνο για την Ουκρανία ή τη Μολδαβία, αλλά για όλες τις χώρες της Ευρώπης» και κάλεσε την Ε.Ε. να κάνει περισσότερα για να τις αντιμετωπίσει, επιδεικνύοντας περισσότερη ενότητα, περισσότερη αλληλεγγύη και διαθέτοντας περισσότερη χρηματοδότηση. Η Ευρωβουλευτής κατέληξε, λέγοντας ότι «τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν μεγάλες αποφάσεις. Και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα απαιτούν μεγάλες οικονομικές παρεμβάσεις».

  Στη δεύτερη παρέμβασή της, η κα Ασημακοπούλου, αφού υπενθύμισε τις καθυστερήσεις της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη το 2009, αλλά και των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19 το 2020, υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. πρέπει να αντιδράσει άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνοντας πως έχει στη διάθεσή της και τις πολιτικές και τα εργαλεία, και πλέον, μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει και την απαραίτητη εμπειρία για να το κάνει. Τέλος, ανέφερε πως πρόκειται για έναν «αγώνα δρόμου, τον οποίο θα πρέπει να διανύσουμε όχι με βήμα σημειωτόν, αλλά τροχάδην».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ