Παρασκευή 05.03.2021
More

  Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για ζητήματα Παιδείας

  Υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας καταγγέλλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

  «Η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει ευκαιρία στο να υποβαθμίζει τη Δημόσια Παιδεία και το επίπεδο ποιότητας των σπουδών μας. Σε μια τόσο κρίσιμη υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοιού όχι μόνο δεν προσλαμβάνει μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που είναι επιτακτικό, αλλά επιλέγει να παραγκωνίσει και τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα.

  Ειδικότερα, στην πόλη των Ιωαννίνων, στο τμήμα της Νοσηλευτικής έχει υπάρξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού, γεγονός που δυσχεραίνει την ομαλή του λειτουργία.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές της Νοσηλευτικής όλων των ετών να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα να διδάσκονται πλήθος μαθημάτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών. Μάλιστα , σε μια προσπάθεια «συγκάλυψης» αυτής της ανεκδιήγητης κατάστασης, αρκετοί καθηγητές διδάσκουν μαθήματα που δεν αποτελούν αντικείμενο της εξειδίκευσης τους.

  Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές και την αγωνία τόσων φοιτητών.

  Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού και την αύξηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του τμήματος.»

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ