Κυριακή 26.03.2023
More

  Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο

  Χωρίς εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, ανακοινώθηκαν και επισήμως την Κυριακή τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές σε όλη τη χώρα, αν και όχι στο σύνολό τους, αφού από το σύνολο των 400 υποψηφίων, ανακοινώθηκαν οι 350, ποσοστό 82%.

  Στην Ήπειρο πάντως τα ψηφοδέλτια είναι ολοκληρωμένα και δεν περιλαμβάνουν εκπλήξεις ούτε στα Γιάννενα, ούτε στους άλλους τρεις νομούς.

  Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο

  ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Στο νομό Ιωαννίνων υποψήφιοι κατ’ αλφαβητική σειρά είναι οι:

  Γάτσιος Κωνσταντίνος
  Δημητρίου Δημήτριος
  Λιάγκου Ανθή
  Μανταλόβας Αθανάσιος
  Μήτσιου Ευαγγελία
  Μπακόλα Ντίνα
  Τσίμαρης Ιωάννης

  ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

  Γκόκας Χρήστος
  Μαρέτη Χριστίνα
  Μέγας Χρήστος
  Ρίζου Αικατερίνη

  ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

  Μέμμου Αγγελική
  Τάτση Μαγδαληνή- Μάγδα

  ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  Βαρτελάτου Στέλλα
  Δημητρίου Γιώργος
  Φραγκούλης Παύλος
  Χήτα Μαρία

  Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Ευάγγελος Αργύρης, τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων.

  Επισήμανε ακόμη ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

  Ο κ. Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

  Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα.

  Ευχαριστίες των υποψηφίων

  Ο Κων. Γάτσιος σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

  «Η τιμή προς το πρόσωπό μου είναι μεγάλη και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, εάν αναλογιστεί κάποιος την κρισιμότητα των εκλογών αυτών τόσο όσον αφορά την ιστορία του Κινήματός μας, όσο και τις επιπτώσεις που η έκβασή τους θα έχει στην πορεία της χώρας.

  Το ΠΑΣΟΚ, με τη διαδρομή που έχει διαγράψει και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει από τις νίκες του και τους θριάμβους του, αλλά και από τις ήττες του και τα σφάλματά του, είναι ο σχηματισμός εκείνος που μπορεί να κρατήσει γερά το πηδάλιο μέσα στην τρικυμία.

  Διαβεβαιώνω τους φίλους και τους συντρόφους ότι σε αυτόν τον αγώνα, στον αγώνα απέναντι στα προβλήματα και στα εμπόδια προς την πρόοδο της χώρας, ιδιαιτέρως δε εκείνη της Ηπείρου και του Νομού μας, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις».

  Ο Θαν. Μανταλόβας σε δήλωσή του αναφέρει:

  «Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά από απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και της Κεντρικής Επιτροπής, αποτελεί μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου, μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη της εκπροσώπησης – μαζί με τους άξιους συνυποψήφιους μου – της προοδευτικής παράταξης στη μάχη των επερχόμενων εθνικών εκλογών, κρίσιμων για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και της περιοχής μας.

  Η χώρα μας, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από μια «αντεπίθεση» κόντρα στον ελιτισμό και την προκλητική εξυπηρέτηση λίγων και ισχυρών, από μια ρήξη με όσους υπηρετούν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, την πόλωση και την τυφλή αντιπαράθεση.

  Τo ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα δώσει αυτή τη μάχη όπως γνωρίζει, με υπευθυνότητα, με αυστηρή προσήλωση στις προοδευτικές αξίες και πολιτικές, με την πίστη ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα για όλους τους Έλληνες».

  Η Ντ. Μπακόλα σε δήλωσή της σημειώνει:

  «Με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, θέλω  να εκφράσω τις αγωνίες, τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες όλων μας, στο πλευρό των νέων, των παραγωγικών τάξεων, των εργαζόμενων γυναικών και μητέρων, των συνταξιούχων, για την αποκατάσταση των αδικιών, για την κατάκτηση όσων ο καθένας και η καθεμία δικαιούται. Να δείξω ότι η αλλαγή  μπορεί να γίνει.

  Να αγωνιστώ για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, τη λειτουργία των θεσμών, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας σε ένα Κράτος δικαίου.

  Μπορούμε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ρυθμιστή  εξουσίας προς όφελος της χώρας μας.

  Ξεκινάμε από σήμερα μια συνεργασία και μια συμφωνία εμπιστοσύνης πάνω στην  οποία θα  έχουμε τη δυνατότητα να οραματιστούμε και να συζητήσουμε αναλυτικά τι μπορούμε να πράξουμε».

  «Στο κάλεσμα του προέδρου μας και αυτή τη φορά θα δώσω την μάχη, για την ανάδειξη όλων εκείνων των πολιτικών που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας την μοίρα της χώρας, δημιουργώντας  κλίμα σταθερότητας, παρέχοντας ασφάλεια στους πολίτες και διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας μας», αναφέρει ο Δημ. Δημητρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ