Παρασκευή 27.01.2023
More

  Ανασχηματισμός: Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

  Σκέρτσος: «Οι πυρόπληκτοι να αισθανθούν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους»

  Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, μετά και την εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων, απέδωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία ο νέος υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος.

  Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους στις πυρόπληκτες περιοχές, σημείωσε: «Ολη μας η δουλειά -το λέω ειλικρινά- αυτό το διάστημα θα έχει να κάνει με το να αποκαταστήσει τις ζημιές και να αισθανθούν ξανά ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους».

  Υπενθυμίζεται ότι μετά τον μίνι ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκε το πρωί, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  Οικονόμου: Θα αναδείξουμε το κυβερνητικό έργο

  Πριν από την ορκωμοσία, δηλώσεις έγιναν και από τα άλλα κυβερνητικά στελέχη: ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την πολύ μεγάλη τιμή», δεσμεύτηκε ότι θα δώσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον καλύτερο εαυτό του, ότι θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις, με στόχο «να αναδείξουμε το κυβερνητικό έργο σε μια περίοδο ιδιαίτερα καθοριστική και κρίσιμη για την πατρίδα, τους ανθρώπους, για τη χώρα συνολικότερα».

  Τριαντόπουλος: Έχουμε δύσκολο έργο και πολλή δουλειά

  Ο έτερος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, χαρακτήρισε «δύσκολο» το έργο, επιπλέον επισήμανε ότι «έχουμε πολλή δουλειά όλοι μας, με συντονισμό και εργασία, πολλή δουλειά από εδώ και πέρα», ενώ και αυτός έκανε λόγο για τη «μεγάλη τιμή» που του έκανε ο πρωθυπουργός.

  Λιβάνιος: Δουλειά-δουλειά-δουλειά

  Στο τρίπτυχο «δουλειά-δουλειά-δουλειά» εστίασε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα, θα τα αντιμετωπίσουμε».

  Στύλιος: Γρήγορα να επιστρέψουν οι πυρόπληκτες περιοχές στην πρότερη κατάσταση

  Τέλος, ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος, μίλησε για «μια δύσκολη περίσταση», αφού «δοκιμάσθηκε ο τόπος μας με τις πυρκαγιές». Όμως, συνέχισε, «έχουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για να μπορέσουμε γρήγορα να επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν οι συγκεκριμένες περιοχές». Και ναι μεν είναι «ευαίσθητος τομέας» ο αγροτικός, ωστόσο «είμαστε αγροτική οικονομία, θα δουλέψουμε καλά και δυνατά».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ