Πέμπτη 18.04.2024
More

  Ανασχηματισμός: Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης

  Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019

  Ο ανασχηματισμός εκτός από τις «εκπλήξεις», είχε και ηχηρές αποχωρήσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές που ξεχωρίζουν είναι η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του μέχρι πρότινος υπουργού Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη θέση του οποίου πήρε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από 8 μήνες απουσίας από το κυβερνητικό σχήμα. Εκτός και ο Χάρης Θεοχάρης, με τη σκυτάλη του υπουργείου Τουρισμού να περνά πλέον στον Βασίλη Κικίλια.

  Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Υγείας αποχώρησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς τη θέση του οποίου πήρε η σήμερα Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

  Αλλαγές και στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Κώστα Βλάση να παραδίδει το χαρτοφυλάκιο του απόδημου Ελληνισμού στον Ανδρέα Κατσανιώτη. Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποχωρεί ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, με τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να τον διαδέχεται.

  Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποχώρησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Στη θέση του ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική ανέλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου, αφήνοντας εκτός κυβέρνησης την Φωτεινή Αραμπατζή.

  Τέλος, εκτός κυβερνητικού σχήματος και ο Γεώργιος Ζαββός καθώς η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών που ήταν αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ