Δευτέρα 26.10.2020
More

  Αναζήτηση λύσης για το σχέδιο νόμου των αγροτικών συνεταιρισμών

  Συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων (ΑΣΜΕΚ) Δολιανών είχε ο Σταύρος Καλογιάννης

  Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός.

  Ειδικότερα, ο ΑΣΜΕΚ απέκτησε νομική προσωπικότητα το 1921 και ταυτόχρονα περιήλθε σε αυτόν η κυριότητα όλων των εκτάσεων που είχαν εξαγοράσει οι κάτοικοι των Δολιανών επί Τουρκοκρατίας. Το καθεστώς αυτό, της απόκτησης της κυριότητας επί των εκτάσεων, αναγνωρίστηκε με δικαστικές αποφάσεις και συμβόλαια.

  Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνεταιρισμού, μέλη είναι όλοι οι κάτοικοι των Δολιανών και οι απόγονοι αυτών και όλα τα έσοδά του από την εκμετάλλευση της εξαγορασθείσας ακίνητης περιουσίας, διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για κοινωφελείς σκοπούς και για κατασκευή κοινόχρηστων έργων στην περιοχή Δολιανών. Απαγορεύεται ρητά η εκποίηση της περιουσίας του Συν/σμού καθώς επίσης και η διανομή κερδών στα μέλη, αλλά και η διανομή της περιουσίας του. Ο Συνεταιρισμός έχει εγγραφεί στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, του Υπ. Εργασίας, δεδομένου ότι τα κέρδη του δεν διανέμονται στα μέλη του.

  Καθώς, όμως, ο Συνεταιρισμός δεν έχει εγγραφεί, ως αναγκαστικός, στο Μητρώο ΣΑΟ, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας που διέπει τους Συνεταιρισμούς, πρέπει να διαλυθεί. Για να μη συμβεί αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το πάγιο αίτημα όλων των μελών του Συνεταιρισμού για συνέχιση του κοινωφελούς του σκοπού, ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου αναζητείται η βέλτιστη λύση, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που το Υπουργείο προτίθεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή,

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  60 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – 52 στα Ιωάννινα

  Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Ιωάννινα

  715 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Με βροχές η 28η Οκτωβρίου- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  

  Στα Γιάννενα η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Ράπτη

  Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωννίνων, θα πραγματοποιήσει αύριο η Υφυπουργός Υγείας σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη

  Κατέληξε 84χρονος από κορωνοϊό

  Ένας 84χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και προσκομίσθηκε μετά από επιπλοκές της νόσου, καθώς βρισκόταν σε κατ'οίκον απομόνωση

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.