Κυριακή 13.06.2021
More

  Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκές αγορές του Δήμου Ιωαννιτών

  Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε λαϊκές αγορές του Δήμου Ιωαννιτών

  Αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Μελών Δυτικού Τομέα και Κέντρου Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων, στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής Μερόπη Τζούφη και το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος επισκέφτηκαν τις Λαϊκές Αγορές Αγίας Μαρίνας, Αμπελοκήπων και Δροσιάς – Πεντέλης του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να ενημερώσουν παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές για τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

  Στο σχέδιο της Κυβέρνησης καταργείται ουσιαστικά η έννοια της άδειας του παραγωγού και του πωλητή που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Ένα νέο σύστημα μοριοδότησης θα λαμβάνει υπόψη και μια σειρά άλλων κριτηρίων. Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερος είναι ο τίτλος σπουδών όσων διεκδικούν άδεια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μοριοδότηση (πτυχίο Πανεπιστημίου 20 μόρια, πτυχίο Γυμνασίου 5 μόρια). Με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές οι Λαϊκές Αγορές εκχωρούνται πλέον στους ιδιώτες μεγαλέμπορους, η είσοδος των οποίων θα επιφέρει αθέμιτο ανταγωνισμό.

  Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και των συζητήσεων που είχαν οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με παραγωγούς και καταναλωτές στις Λαϊκές Αγορές, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι αγρότες – παραγωγοί απευθύνονται στη λαϊκή οικογένεια, προσφέροντας ντόπια και ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απειλούν την επιβίωση των παραγωγών και στρέφονται ενάντια στο συμφέρον των καταναλωτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ