Δευτέρα 22.07.2024
More

  Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα

  Στον απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών περνάνε και τα κόμματα των Ιωαννίνων.

  Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, και αφού ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του κόμματος «που έδωσαν όλη αυτή την περίοδο υπεράνθρωπο αγώνα για τη σημαντική θέση που κατέκτησε το κόμμα μας στο Νομό και σε εθνικό επίπεδο»: «Το 17.61 % στο Νομό μας και το 8ο καλύτερο αποτέλεσμα σε πανελλήνιο επίπεδο επιβραβεύουν τον έντιμο αγώνα στον οποίο επιδοθήκαμε όλο αυτό τον καιρό.

  Παρά την σημαντική και πρωτόγνωρη αποχή για την οποία ευθύνεται πρώτιστα η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκράτησε τις δυνάμεις του και αναδείχθηκε δεύτερος πανελλαδικά, μειώνοντας κατά 10 μονάδες τη διαφορά από τη ΝΔ, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που λίγους μήνες πριν τον κατέτασσαν στη τρίτη θέση».

  «Παράλληλα οι ψηφοφόροι και του Νομού, όχι μόνο δεν επιβράβευσαν αλλά αντίθετα καταδίκασαν απερίφραστα το ψηφοδέλτιο των διασπαστών του Νοεμβρίου και δεν τους έδωσαν πολιτική νομιμοποίηση για τις 11 έδρες που στέρησαν από το κόμμα μας στο Κοινοβούλιο. Οφείλουν λοιπόν να παραδώσουν πίσω τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Με τον Προεδρό μας Στέφανο Κασσελάκη και τα στελέχη μας , ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο , προστατεύοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και να αναδείξει στην Ευρωβουλή όλα τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει στους δύσκολους καιρούς που έρχονται», καταλήγει.

  – Τους προβληματισμούς του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.

  «Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωπαϊκών εκλογών πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος .

  Η τεράστια αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα και στην Ευρώπη στέλνει ηχηρό μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Αυτό το γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων. Η μαζική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και απαιτείται συλλογική προσπάθεια για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες και στα δημοκρατικά ιδεώδη. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να δώσει φωνή σε κάθε πολίτη και να προάγει την ενεργό συμμετοχή στα κοινά».

  «Όταν η πολιτική αντιπαράθεση για τα μεγάλα διακυβεύματα της Ευρώπης,  για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Ευρωπαίο – Έλληνα πολίτη  γίνεται με όρους τοξικότητας, αλαζονείας, ‘’επιστολών στην Ούρσουλα’’, life style και όχι με αντιπαράθεση ιδεών, προτάσεων και προγραμματικού λόγου, ευτελίζετε και απαξιώνεται η πολιτική. Σε αυτό το σκηνικό  οι πολίτες γυρίσαν  την πλάτη.

  Η τεράστια πτώση της ΝΔ, με οποιαδήποτε σύγκριση, είναι ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας  των πολιτικών τους.

  Η συνεχής πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, με οποιαδήποτε σύγκριση, επιβεβαιώνει πως με όρους επικοινωνίας  δεν δίνονται λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», προσθέτει.

  Και συνεχίζει:

  «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και αυτή την αναμέτρηση την μάχη των ιδεών,  των πολιτικών θέσεων και των προγραμματικών λύσεων. Με την πολιτική στο επίκεντρο, μακριά από τον ευτελισμό και την απαξίωση  της, αυξάνοντας για άλλη μια φορά τα ποσοστά του.

  Σε αυτήν τη νέα εποχή οι πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας  για  μια πλατιά, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας – εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας-  είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει τον ρόλο και την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, φέρνοντας κοντά όλους όσοι πιστεύουν σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.

  Ενωμένοι, μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον με περισσότερες ευκαιρίες και λιγότερες ανισότητες, διασφαλίζοντας ότι η φωνή της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου θα παραμείνει ισχυρή και αποτελεσματική».

  Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων ευχαριστεί τέλος «τους πολίτες της ΠΕ Ιωαννίνων που στήριξαν το κίνημα μας και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες, προωθώντας τις τοπικές ανάγκες και διεκδικώντας λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων».- Ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γ. Στύλιος σε δήλωσή του αναφέρει:

  «Στην Άρτα για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε εκλογική αναμέτρηση ο Νομός έγινε «μπλε». Το μήνυμα είναι σαφές οι πολίτες εκτιμούν τις αξίες και την ειλικρίνεια της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμούν τη δουλειά και το ουσιαστικό έργο που σε όλους τους τομείς έχει γίνει και γίνεται».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ