Τρίτη 18.06.2024
More

  Χαρδαλιάς: 215 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα

  Τι ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

  «Την παρούσα χρονική περίοδο, έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα επ’ ωφελεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 48 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, 107 στελέχη του Στρατού Ξηράς και 60 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας», γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

  Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Υποστελέχωση Θεραπευτηρίου Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά» επικαλούμενοι σχετικές αναφορές των συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών. Διευκρίνισε δε ότι «η διάθεση υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ σε εμβολιαστικά κέντρα είναι μεταβαλλόμενη κατά διαστήματα, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας».

  Παράλληλα παρατήρησε ότι «η στελέχωση των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτικό προσωπικό εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα αυτών ή των μονάδων, στις οποίες υπάγονται».

  Όσον αφορά σε αριθμητικά στοιχεία της προβλεπόμενης και υφιστάμενης στελέχωσης των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), δεν δύνανται να κοινοποιηθούν για λόγους ασφάλειας μέσω της παρούσας διαδικασίας, σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας, κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ