Πέμπτη 06.10.2022
More

  Χρυσοχοΐδης: «Συνθήκες που ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες»

  Για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  Νεότερη ενημέρωση για τα δύο μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στη χώρα, σε Βίλια και Λαυρεωτική, έδωσε με έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

  Όπως έγινε γνωστό και νωρίτερα, αναφορικά με τη φωτιά στα Βίλια, όλες οι προσπάθειες επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης έχουν επικεντρωθεί στο νοτιοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς στην περιοχή Γκίνη Μάνδρας, και στο νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια (Μικρό και Μεγάλο). Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς έχει ανακοπεί η επέκτασή της.

  Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι το τελευταίο φως σήμερα επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς 20 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων του Beriev, αλλά και του Iliushin. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε την ενημέρωση των πολιτών από χθες, μετά την εισαγωγή του Νίκου Χαρδαλιά στο νοσοκομείο έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων ήταν άμεση, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή των εναέριων μέσων στις δύο χθεσινές πυρκαγιές, στο Λαύριο επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα και στα Βίλια 21 εναέρια μέσα.

  Γιατί έλειπε το Beriev από τη χθεσινή επιχείρηση

  Ο υπουργός θέλησε να απαντήσει και σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, αναφορικά με τα εναέρια μέσα, εξηγώντας και τους λόγους που απουσίαζε κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης το πυροσβεστικό Beriev.

  Όπως είπε, το Beriev λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης, βρισκόταν σε συντήρηση από τις 13 Αυγούστου, η οποία έγινε πιο ενδελεχής εξαιτίας του δυστυχήματος ίδιου τύπου αεροσκάφους στην Τουρκία.

  Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες

  Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τις πυροσβεστικές δυνάμεις και στα δύο μέτωπα της φωτιάς, σε Βίλια και Λαυρεωτική, συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

  Κλείνοντας, ο υπουργός συνέστησε σε όλους ιδιαίτερη προσοχή, καθώς, όπως είπε, συνθήκες που ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ