Τρίτη 20.04.2021
More

  Διάλογος Δένδια-Τσαβούσογλου τις επόμενες εβδομάδες

  «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την ΕΕ», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ 

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να κάνει διάλογο με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

  Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πορτογαλία δήλωσε πως «υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο για να έχουμε έναν καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός είναι προσωπικός μου φίλος και τις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργήσουμε έναν διάλογο μαζί του και στα πλαίσια αυτά είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την ΕΕ».

  Πάντως, ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογο του Αγκούστο Σάντος Σίλβα, τήρησε σκληρή γραμμή στο ζήτημα του Κυπριακού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

  «Στην Κύπρο θα είναι χάσιμο χρόνου να συζητήσουμε για ομοσπονδιακή λύση. 52 χρόνια το συζητήσαμε αυτό και είμαι σίγουρος πως δεν θα βρούμε λύση με συνομιλίες άλλων 52 ετών. Αυτό δεν θα συμβεί όχι επειδή δεν το θέλει η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι αλλά επειδή οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα» δήλωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ