Δευτέρα 03.08.2020
More

  Δίχως πειστικά επιχειρήματα το ΥΠΑΙΘ για τη μη αντιστοίχιση 92 τμημάτων ΑΕΙ

  Δίχως πειστικές απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την απόφαση της κυβέρνησης να άρει την ακαδημαϊκή αντιστοιχία μεταξύ ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ, σύμφωνα με τη Μ. Τζούφη.

  Η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας πως λίγες μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, αποφάσισε να μην αντιστοιχίσει 92 τμήματα ΑΕΙ παρά το γεγονός ότι προσφέρουν πανομοιότυπους τίτλους σπουδών, ίδιου γνωστικού αντικειμένου και ταυτόσημων προγραμμάτων σπουδών.

  «Η απόφασή σας κατηγοριοποιεί τα Πανεπιστήμια, τα τμήματα, τους φοιτητές, τους απόφοιτους και τους διδάσκοντες. Ναρκοθετεί τη λειτουργία των τμημάτων και τα οδηγεί σε υπολειτουργία και μαρασμό, ενώ δυναμιτίζει τις μετεγγραφές των φοιτητών και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Παράλληλα, επεσήμανε πως τα πανεπιστήμια αντιδρούν και αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό και ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης.

  Καταλήγοντας τόνισε πως η απόφαση κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «νέα» και «παλιά» είναι αμιγώς πολιτική, χωρίς επιστημονική και ακαδημαϊκή τεκμηρίωση, που προσπαθεί να κάμψει τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη της απόφασης στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), η οποία πρόσφατα αντικατέστησε την ΑΔΙΠ ώστε να τοποθετηθεί κυβερνητικά προσφιλής διοίκηση.

  Τέλος, ελλείψει στιβαρών επιχειρημάτων, επέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας πως εδώ και ένα χρόνο η ΝΔ κυβερνά, θεσμοθετώντας μάλιστα ιδιαίτερα αρνητικές ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ (σύνδεση χρηματοδότησης με ανταποδοτική αξιολόγηση, λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων με δίδακτρα, «πάγωμα» στελέχωσης των ιδρυμάτων και αγνόηση του κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Μητροπολίτης Μάξιμος- Προσέλευση στις εκκλησίες με προσοχή και ευθύνη

  Για την εφαρμογή των νέων μέτρων και τη χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας μίλησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

  Θετικό κρούσμα στα Γιάννενα- Το πρώτο μετά από καιρό

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας από τα Ιωάννινα που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 1-2 Αυγούστου.

  Τι αλλάζει για μάσκες, γάμους, νοσοκομεία και ΜΜΜ- Nέα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες έφερε και νέα μέτρα, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.  

  16.353 επιχειρήσεις έκαναν χρήση των μέτρων

  Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο έκανε χρήση των δυνατοτήτων που πρόσφερε το ελληνικό κράτος.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.