Δευτέρα 27.05.2024
More

  Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

  Εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

  Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα, αν και σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

  «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

  Το θέμα προέκυψε όταν επανήλθαν στην επικαιρότητα, με αφορμή την υποψηφιότητά του, παλαιότερες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες, που ουσιαστικά είχει πει πως είναι επιλογή τους και «πρόβλημά τους» αν έχουν επιλέξει για σύντροφό τους κάποιον «σατράπη». «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», είχε δηλώσει ο ίδιος.

  Η συζήτηση προκάλεσε δυσάρεσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την συνυποψήφια του Σοφία Μπεκατώρου να δηλώνει νωρίτερα σήμερα πως ελπίζει το κόμμα να κάνει αυτό που πρέπει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ