Τρίτη 04.10.2022
More

  Επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού μόνο σε ομάδες πολιτών που επιβαρύνουν το ΕΣΥ

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πλεύρης τόνισε σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ότι επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα Υγείας. Διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

  Παράλληλα, αν και δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα με βάση τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι. Επικαλούμενος στοιχεία είπε ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 80% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

  Ειδικά για τους άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

  Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας

  «Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», τόνισε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη.

  Αναφερόμενος στον αριθμό ΜΕΘ που παρέλαβε και έχει παραδώσει η κυβέρνηση είπε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

  Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ που είχε κάνει λόγο για VIP ΜΕΘ, δήλωσε ότι είναι ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους και εξήγησε ότι είναι αποκλειστικά θέμα ιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα.

  Σχετικά δε με τις αναφορές στον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που νοσηλευόταν στο Αγρίνιο και μεταφέρθηκε σε μονάδα στην Αθήνα ενώ υπήρχε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι για να μεταφερθεί κάποιος ασθενής σε άλλο νοσοκομείο πρέπει να είναι σε σταθερή κατάσταση και να μπορεί να μετακινηθεί, κάτι που επίσης κρίνεται μόνο από τους ιατρούς. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως ο άλλος ασθενής δεν ήταν σταθερός για μεταφορά, κάτι που έγινε όμως μετά από δυο 24ωρα.

  Σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

  Τέλος, αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας. Εξήγησε επίσης ότι οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να δώσουν στους ταξιδιώτες και την εναλλακτική του rapid test 24 ωρων για να λύσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προέκυπταν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ