Παρασκευή 23.02.2024
More

  Επιστολή Γ. Αμυρά για την προσβασιμότητα αναπήρων στα πλοία

  Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέα Δημοκρατίας, Γιώργος Αμυράς,  ζητώντας  τη βελτίωση της προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στα πλοία ανοιχτού τύπου.

  Τον Αύγουστο του 2018 μετά τον εγκλωβισμό ενός συμπολίτη μας, ατόμου με αναπηρία, στο πάρκινγκ επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου (ferry boat) που εκτελούσε δρομολόγιο προς Θάσο, οι ναυτιλιακές εταιρίες υποχρεώθηκαν στην  προμήθεια καθίσματος – φορείου σε όλα τα επιβατηγά πλοία, για την μεταφορά των ΑμεΑ στους χώρους ενδιαίτησης επιβατών.

  Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Αμυράς, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις  κατά τις οποίες η μεταφορά από το αμαξίδιο προς το κάθισμα – φορείο καθίσταται επίπονη  έως και απαγορευτική για τη σωματική  ακεραιότητα του ατόμου. Η ενδεδειγμένη λύση, σύμφωνα με εκπροσώπους των ΑμεΑ, είναι η τοποθέτηση αναβατορίου ή ανελκυστήρα στα επιβατηγά πλοία.

  «Με κοινό στόχο  την άρση του αποκλεισμού  των επιβατών με αναπηρία και γνωρίζοντας το πραγματικό ενδιαφέρον σας, για θέματα που άπτονται της ισότητας των πολιτών, ζητώ την συμβολή σας για  άμεση λύση» επισημαίνει ο Γιώργος Αμυράς κλείνοντας την επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας.

  Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής με επιστολές του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας,  Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Σοφία Βούλτεψη, έχει ζητήσει την κατασκευή ράμπας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ώστε να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ