Πέμπτη 03.12.2020
More

  Δημιουργία «Πάρκου Ευεργετών» προτείνει η Μ. Κεφάλα

  Επιστολή στον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, απέστειλε η βουλευτής Ιωαννίνων, Μ. Κεφάλα με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους Λόγιους και Ευεργέτες

  Όπως αναφέρει αναλυτικά η επιστολή:

  «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους Λόγιους και Ευεργέτες και σε συνέχεια των συζητήσεων που κάνουμε τους τελευταίους μήνες, σας αποστέλλω τη σημερινή επιστολή.

  Κύριε Δήμαρχε,

  Η Ήπειρος υπήρξε γενέτειρα ορισμένων από τους σημαντικότερους Εθνικούς Ευεργέτες της νεότερης Ελλάδας. Οι πλούσιες δωρεές τους υπήρξαν καταλυτικές για τη μόρφωση, τον πολιτισμό, τη διαπαιδαγώγηση, την απελευθέρωση της Ελλάδας και την κοινωνικοοικονομική της ανόρθωση.

  Η συνεισφορά τους στην πατρίδα, τεράστια, και στην πόλη μας το ίδιο. Οι δωρεές και τα κληροδοτήματά τους μας ωφέλησαν, ως Γιαννιώτες και ως Ηπειρώτες, τα μέγιστα και εξακολουθούν να το κάνουν.

  Οι Εθνικοί μας Ευεργέτες έχουν υπογράψει την ιστορική ταυτότητα των Ιωαννίνων. Αυτήν την ταυτότητα, οφείλουμε να την αναδείξουμε και να την προβάλουμε στον υπόλοιπο κόσμο, οριοθετώντας ως ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής μας αυτό της γενέτειρας των περισσοτέρων Εθνικών Ευεργετών.

  Γι’ αυτό και σας προτείνω, ο Δήμος να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός «Πάρκου Ευεργετών», σε τοποθεσία που θα επιλεγεί και θα αποτυπώνει την αξία της αποδιδόμενης τιμής. Στο εν λόγω πάρκο να τοποθετηθούν οι προτομές όλων των Ηπειρωτών Ευεργετών με σύντομα στοιχεία για τη ζωή και τη δράση τους. Το πάρκο αυτό να είναι επισκέψιμο από σχολεία και πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αναδεικνύοντας τη μεγάλη τους προσφορά προς την Ήπειρο και την Ελλάδα.

  Να αποτελέσει ένα τουριστικό αλλά και εκπαιδευτικό κέντρο. Ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, όχι μόνο μία ημέρα το χρόνο που τιμούμε τους Εθνικούς Ευεργέτες, αλλά αενάως, ώστε οι νεότερες γενιές να μάθουν την ιστορία αυτών των ανθρώπων που κατάγονταν από τον τόπο μας, οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ταυτότητά του και οι τιμώμενοι να αφήσουν το αποτύπωμά τους χαραγμένο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των καιρών. Τα Γιάννενα μπορούν  να καθιερωθούν ως η πόλη των Ευεργετών για όλον τον κόσμο, ντόπιο και ξένο, νέους και μεγάλους.

  Η σύμπραξη του δήμου, των επιστημονικών φορέων της πόλης, των Ιδρυμάτων που μας κληροδότησαν και όλων ημών μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνά κάθε προσδοκία.

  Δια της παρούσης πέρα της πρότασης για δημιουργία «Πάρκου Ευεργετών»  θέτω και τον εαυτό μου στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια κρίνετε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη προς την ευόδωση των προαναφερθέντων.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  Ζητούμενο πλέον η βιώσιμη επανεκκίνηση

  Το επόμενο βήμα αναζητεί ή αγορά της εστίασης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.