Τρίτη 18.06.2024
More

  Ερώτηση Τσίμαρη για τις αποδοχές ειδικευόμενων ιατρών Αναισθησιολογίας

  Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ιωάννης Τσίμαρης για τις αποδοχές των ειδικευόμενων ιατρών Αναισθησιολογίας.

  Στην ερώτηση ο κ. Τσίμαρης  υπογραμμίζει  ότι η ισχύουσα έλλειψη αναισθησιολόγων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του ΕΣΥ σε συνδυασμό με την μη πρόσληψη προσωπικού , αποτελούν την κύρια αιτία της δημιουργίας των χειρουργικών λιστών.

  Σύμφωνα με τον Ν.4958/2022 , δόθηκε κίνητρο, με την μη εφαρμογή της αναδρομικής στέρησης αποδοχών, σε ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων , προκειμένου να αλλάξουν ειδικότητα και να ασκηθούν σε αυτή της Αναισθησιολογίας.

  Η έναρξη ισχύος της  διάταξης ορίζεται η  21η Ιουλίου του 2022 και έτσι αφήνει ακάλυπτους τους ειδικευόμενους που άλλαξαν ειδικότητα λίγους μήνες, εβδομάδες ή ημέρες πριν τη δημοσίευσή της.  Η μη αναδρομική ισχύς της διάταξης κινήτρου  οδηγεί σε διαχωρισμό ειδικευομένων  δύο ταχυτήτων με τις ίδιες όπως τονίζει υποχρεώσεις. Διευκρινίζει δε πως  οι ειδικευόμενοι ιατροί εκτός από εκπαιδευόμενοι είναι και εργαζόμενοι.

  Ο Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος Υγείας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης ότι καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς την επίλυση του θέματος παρόλο που έχει τεθεί υπόψιν της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με έγγραφό της από τον Μάρτιο του 2023.

  Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον κ. Υπουργό

  1. Προτίθεστε να φέρετε νομοθετική ρύθμιση για αναδρομική ισχύ της διάταξης και πριν την 21-7-2022;
  2. Αν ναι, πως προτίθεστε να αποζημιώσετε τους ειδικευομένους ιατρούς στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή;
  3. Προτίθεστε να άρετε την εφαρμογή του μέτρου της αναδρομικής στέρησης αποδοχών από άλλες ειδικότητες ειδικευομένων;

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ