Σάββατο 28.01.2023
More

  Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολικά γεύματα

  Εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διανομή των Σχολικών Γευμάτων ζητούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περισσότερα από 54.000 γεύματα δεν έχουν διατεθεί ειδικά στα σχολεία της Αττικής και της Αθήνας, της Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Πελοποννήσου και ορισμένων νησιών.

  Επίσης τονίζουν πως το πρόγραμμα παροχής ζεστών και ποιοτικών γευμάτων σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Το πρόγραμμα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες 150.000 μαθητών και μαθητριών σε 950 σχολεία και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, συντελώντας δραστικά στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση των μαθητικών επιδόσεων.

  Στο πλαίσιο αυτό καλούν την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων, υπενθυμίζουν πως η ΝΔ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το μέτρο και απαξίωσε το πρόγραμμα κάνοντας λόγο για «συσσίτια» και ζητούν δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για τη συνέχιση του προγράμματος το επόμενο σχολικό έτος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ