Δευτέρα 12.04.2021
More

  Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επαγγελματική εκπαίδευση

  Ερώτηση για το μέλλον του θεσμού «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» των ΕΠΑΛ κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας, Μ. Τζούφη.

  Όπως τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο σημαντικός αυτός θεσμός απαξιώνεται και κινδυνεύει με ακύρωση, καθώς δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός ή προετοιμασία από το υπουργείο Παιδείας ή τον ΕΟΠΠΕΠ για τη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων ΕΠΑΛ».

  Παράλληλα, επισημαίνουν πως «περίπου 3.500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ της σχολικής χρονιάς 2018-2019 παραμένουν εγκλωβισμένοι στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας».

  Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Νίκη Κεραμέως να φανερώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τυπική και ουσιαστική αποκοπή της Μαθητείας από τα δημόσια ΕΠΑΛ, καθώς και για την επιβολή ηλικιακών φραγμών στην εγγραφή των μαθητών, στοχεύοντας στη δραστική μείωση του μαθητικού δυναμικού.

  Στο πλαίσιο αυτό, καλούν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στον άμεσο προγραμματισμό των εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων από τον ΕΟΠΠΕΠ, ενώ ζητούν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση του θεσμού χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στα δημόσια ΕΠΑΛ της χώρας.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ