Σάββατο 04.02.2023
More

  ΦΩΤ. ΜΠΑΚΑΔΗΜΑ–ΜέΡΑ25 – Ερώτηση για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών

  Την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας ρωτά για το εάν σκοπεύει να κινηθεί ώστε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Φιλιατών, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

  Αφορμή για την ερώτηση της κας Μπακαδήμα στάθηκε η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Φιλιατών που χαρακτηρίζει την κατάσταση στο νοσοκομείο οριακή λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
  «Λόγω του COVID-19 έγιναν 41 προσλήψεις, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε.

  Μάλιστα, 3 από τους 5 τραυματιοφορείς που προσλήφθηκαν μετακινήθηκαν στη διοικητική υπηρεσία και στον τομέα σίτισης με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι δεκαέξι μόνιμες θέσεις τραυματιοφορέων που προβλέπονται στον κανονισμό και στη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει ένας μόνο τραυματιοφορέας που αν εμπλακεί στη μεταφορά περιστατικού covid δεν υπάρχει τραυματιοφορέας για όποιο άλλο επείγον περιστατικό.

  Συνεχίζοντας, αναφέρουν ότι από τις 67 θέσεις μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού υπηρετούν σήμερα μόνο 37 εκ των οποίων 7 επικουρικοί Ιατροί (1 Παθολόγος, 1 Πνευμονολόγος, 1 Παιδίατρος, 1 Γυναικολόγος, 1 Αιματολόγος, 1 Ουρολόγος, 1 Ορθοπεδικός) και υπογραμμίζουν πως είναι επείγουσα και αναγκαία η κάλυψη σε Ακτινολόγους, Αναισθησιολόγους, Παθολόγους, Χειρούργους, Λοιμωξιολόγους, Πνευμονολόγους, ενώ για τη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρει στην ερώτησή της μεταξύ άλλων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ