Παρασκευή 01.07.2022
More

  Φωτοβολταϊκά συστήματα στα αντλιοστάσια για τους αγρότες ζητά ο Αμυράς

  Την αξιοποίηση της μεγάλης ηλιοφάνειας της χώρα μας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε αντλιοστάσια, αποκλειστικά για τις ανάγκες των αγροτών ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας και κατ΄επέκταση το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

  Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η ενέργεια για την άρδευση των καλλιεργειών αποτελεί έναν από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο υψηλό κόστος παραγωγής των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Είναι ο συντελεστής που επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων σε σχέση με αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που λόγω των υψηλών ποσοστών βροχοπτώσεων που σημειώνονται ακόμη και τους θερινούς μήνες, απαιτούνται ελάχιστες δαπάνες για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

  Ο κ. Αμυράς ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στην κατάλληλη ρύθμιση για τη μη υποχρεωτική διασύνδεση των φωτοβολταϊκών συστημάτων με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς σε πολλές γεωργικές εκτάσεις δεν υπάρχει δίκτυο διέλευσης ηλεκτρικού ρεύματος ή είναι κορεσμένο.

  Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να δημιουργήσει ένα ελκυστικό περιβάλλον εξέλιξης της ιδέας των αντλιοστασίων μέσω της ένταξής τους σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ