Σάββατο 02.03.2024
More

  Γ. Αμυράς: Να προσμετρηθεί η εξειδικευμένη προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή

  Την προσμέτρηση της εξειδικευμένης προϋπηρεσίας στην Ειδική Αγωγή ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γ. Αμυράς.

  Τις προτάσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής για την προσμετρούμενη εκπαιδευτική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ΠΕ71 και ΠΕ61 ενόψει του νομοσχεδίου για την παιδεία φέρνει με Αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

  Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή των Αποφοίτων της Ειδικής Αγωγής με την οποία γίνεται γνωστό ότι στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που τέθηκε σε διαβούλευση, στο άρθρο 42, το οποίο καταργεί αυτό που επέβαλε ο νόμος Γαβρόγλου, τη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο, χρειάζεται να αναδιατυπωθεί ώστε να προβλεφθεί η μη μεταφορά προϋπηρεσίας από την Πρωτοβάθμια γενική εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ). Η προϋπηρεσία σε συγκεκριμένο κλάδο αποτελεί απόδειξη διδακτικής εμπειρίας σε αυτόν και πρέπει να αναγνωρίζεται και να προσμετράται μόνο στον συγκεκριμένο κλάδο στη διαδικασία μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών.

  «Η εξειδίκευση αποτελεί πλέον ένα ολοένα και σημαντικότερο ζητούμενο. Η επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς και η αποτελεσματική εργασιακή και επιστημονική δράση απαιτούν μεγάλο βαθμό ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων και πρέπει να αναγνωρίζεται», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ