Κυριακή 14.08.2022
More

  Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Δύσκολη απόφαση, αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία»

  Τη σημασία της απόφασης του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών συμπολιτών μας, ανέλυσε από τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης

  «Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία η απόφαση του πρωθυπουργού και τη κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος! Εκεί κρίνεται η πραγματική αγάπη του καθενός για πατρίδα και όχι αυτή που βολεύει για να παίρνει ψήφους. Πιστεύει κανείς ότι είναι πολιτικά εύκολη ή βολική για τον πρωθυπουργό; Ή έχουμε πρωθυπουργό που για περίεργους λόγους θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος; Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη απόφαση είναι πολιτικά. Όσοι όμως έχουμε αίσθηση στοιχειώδη του πατριωτισμού και της ανθρωπιάς, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι περίπου μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Ολομέλειας, σημειώνοντας ότι στην επίμαχη ψηφοφορία θα φανεί τι πραγματικά πιστεύει ο κάθε βουλευτής.

  Το 4ο κύμα έχει οδηγήσει κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 στις ΜΕΘ

  «Η κατάσταση είναι η εξής: Το 4ο κύμα έχει οδηγήσει κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 στις ΜΕΘ και από αυτούς το 95% είναι ανεμβολίαστοι. Η κυβέρνηση έδωσε το χρόνο για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι! Και καμπάνιες και ρεπορτάζ έγιναν! Αλλά δυστυχώς σημαντική μερίδα των ανθρώπων αυτών παραμένουν ανεμβολίαστους! Δύο δρόμους έχει η ζωή: ο ένας, ο εύκολος, για τη κυβέρνηση δεν εμβολιάζονται κάποιοι θα πεθάνουν, κάναμε ότι μπορούσαμε ας πεθάνουν αρκεί να μη χάσουμε ψήφους. Πολιτικά εύκολη οδός αλλά απολύτως ανήθικη. Ο άλλος να πει θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος αλλά θα ξέρω ότι έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους από το θάνατο και χιλιάδες οικογένειες από το πένθος, το ΕΣΥ από ανυπέρβλητη πίεση που προκαλεί η πανδημία και η επιμονή να μην εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους σε σχέση με χώρες με παρόμοιο ποσοστό εμβολιασμού η απάντηση είναι απλή: απέχουμε σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Εσείς κ. συνάδελφε που μιλάτε για πατρίδα με τόση ένταση αφήστε να πεθάνουν! Εμείς θα πάρουμε το πολιτικό κόστος αλλά θα ξέρουμε ότι έχουμε κάνει καθήκον μας. Είναι δύσκολη η απόφαση τη ζυγίσαμε πολύ, οι γιατροί μας εξήγησαν τον υγειονομικό κίνδυνο, η εξέλιξη πανδημίας οδηγεί σε επιταχυνόμενες απειλές που η χώρα πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα να προλάβει την εξέλιξη και φυσικά πέραν της υγειονομικής διάστασης υπάρχει και η οικονομική. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο lockdown, κατάρρευση του ΕΣΥ. Τώρα θα φανεί ποιος αγαπά τη πατρίδα και ποιος όχι και ποιος για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις και ποιος για τις ψήφους».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ