Πέμπτη 06.10.2022
More

  Γεωργιάδης: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο

  Δεν υπάρχει συζήτηση περί ενδεχόμενης εφαρμογής του click away για τους ανεμβολίαστους τον χειμώνα

  «Σήμερα δεν υπάρχει συζήτηση περί ενδεχόμενης εφαρμογής του click away για τους ανεμβολίαστους τον χειμώνα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι θα είναι λάθος όποιος επιχειρήσει να προφητεύσει τι θα συμβεί τότε.

  «Το αν θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού. Εάν ο ιός είναι ανεξέλεγκτος και οι ΜΕΘ ανεβαίνουν, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να πάρει θα ήταν και αυτό», είπε σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει».

  «Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα, είσαι με μάσκα, στο εστιατόριο τη βγάζεις για να φας», είπε ο κ. Γεωργιάδης διαχωρίζοντας τις δύο επιχειρηματικές κατηγορίες. Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να υποχρεώσει η κυβέρνηση να εμβολιαστούν και οι έμποροι, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «στην κουβέντα περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν έχω ακούσει τίποτα για το λιανικό εμπόριο, ούτε για τον έμπορο ούτε για τον εργαζόμενο». Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο σημείωσε ότι έχει ακούσει για άλλες κατηγορίες. Ειδικότερα για την εστίαση είπε ότι «είναι άλλο πράγμα».

  Επισήμανε επίσης ότι αυτήν τη στιγμή για να δουλέψει κανείς στην εστίαση θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, οπότε «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμα ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ».

  Αναφορικά με τον τουρισμό είπε πως, ως Υπουργός Ανάπτυξης έχει «πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού». «Μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας. Σχεδόν 50% πάνω από το στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)», τόνισε.

  Ειδικά για τη Μύκονο είπε πως είναι «πάνω από το 2019 και με υψηλότερες τιμές», εξηγώντας ότι, «τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα» και τόνισε ότι, «η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Μύκονο, αλλά τον τουρισμό στην Ελλάδα κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα».

  «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, αν δεν τηρούνται τα μέτρα και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία», τόνισε και αναφέρθηκε στους συνεχείς ελέγχους που χθες απέδωσαν «450 παραβάσεις, 50 λουκέτα και 13 συλλήψεις».

  Χαρακτήρισε «ασυνείδητο, ανεύθυνο κι επικίνδυνο» αυτόν που βάζει όρθιους να χορεύουν αγκαλιασμένοι μέσα στο μαγαζί του εν μέσω πανδημίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ