Πέμπτη 13.05.2021
More

  Γεωργιάδης: «Θέλουμε ανοιχτά εμπορικά κέντρα – Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα»

  Η επιτροπή λέει «όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών – «Φοβάται το συνωστισμό έξω από αυτά»

  «Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας της covid-19 και το άνοιγμα στο λιανεμπόριο.

  Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε εμπορικούς δρόμους, σημείωσε πως παρόμοιες εικόνες υπήρξαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

  «Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρέμβαση στην οδό Νίκης γιατί δεν υπήρχε τετραγωνικό άδειο και μάλιστα με κλειστά τα μαγαζιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να περπατήσει, όχι για να πάει στα μαγαζιά» σχολίασε στο Open.

  Ερωτηθείς γιατί δεν ανοίγει με αποστάσεις η εστίαση κι αφήνει το κράτος τους νέους κυρίως να μαζεύονται στις πλατείες, απάντησε: «Οταν πας στο εστιατόριο θα τη βγάλεις τη μάσκα. Την ώρα που θα την βγάλεις, η πιθανότητα να μεταδώσεις ή να νοσήσεις είναι 19 φορές μεγαλύτερη, όπως είπε χθες κι ο κ. Μόσιαλος σε δήλωσή του. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε τι θα γίνει με την εστίαση».

  Για τα κλειστά εμπορικά κέντρα αναφέρθηκε στις ανησυχίες της επιτροπής για το άνοιγμά του. «Επιμένουμε να ανοίξουν, αλλά, η επιτροπή φοβάται τον συνωστισμό απ’ έξω» είπε χαρακτηριστικά.

  Σε ερώτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τους δικαιούχους, ο υπουργός προειδοποίησε ότι «Δεν δύναται το κράτος να δίνει σε όλους λεφτά. Δεν έχουν πάρει τίποτα, όσοι έχουν αύξηση τζίρου και δεν έχουν ζημία. Δεν υπάρχει μέτρο χωρίς αύξηση τζίρου. Οι πόροι είναι δεδομένοι και μοιράζονται δίκαια. Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει. Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ