Κυριακή 22.05.2022
More

  «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»-Βασικός στόχος πρέπει να είναι ο περιορισμός της διασποράς

  Στην τήρηση των προληπτικών μέτρων επιμένει η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

  «Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εύλογα προκαλεί ανησυχία και απαιτεί εγρήγορση. Σαν κοινωνία, στο πρώτο κύμα πανδημίας την περασμένη άνοιξη επιδείξαμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ωριμότητα, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα που υπέδειξαν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και η Πολιτεία. Στην παρούσα φάση, καθώς η απειλή για την εξάπλωση του covid-19 στην περιοχή μας είναι πια ορατή, απαιτείται περισσότερο από ποτέ η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των πρωτοκόλλων, ώστε και να προφυλαχτούμε οι ίδιοι αλλά και να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας.

  Έχοντας μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, είναι καιρός να περιορίσουμε συνήθειες και δραστηριότητες που μπορούν να ευνοήσουν την εξάπλωση της νόσου αλλά και να μας οδηγήσουν σε ένα τοπικό lockdown, πράγμα που όλοι απευχόμαστε».

  «Βασικός μας στόχος αυτή την περίοδο πρέπει να είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού, γιατί κανείς μας δεν είναι άτρωτος και όλοι εν δυνάμει μπορούμε να μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό.

  Κι αν μέχρι στιγμής τα απλά όπλα που διαθέτουμε γι’ αυτήν τη μάχη είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή του συνωστισμού και η ατομική υγιεινή, ως λαός διαθέτουμε και άλλα ισχυρά μέσα για να προφυλάξουμε την κοινωνία μας: την ανθρωπιά και το φιλότιμο. Ας μην ξεχνάμε πως το σημαντικότερο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή», καταλήγουμε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ