Κυριακή 25.07.2021
More

  Η απεργία της 10ης Μαΐου είναι το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

  Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Σάββας Δημητριάδης

  Στους δρόμους, στις πλατείες, στις εμπορικές αγορές και οπουδήποτε υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης βρίσκονται το τελευταίο διάστημα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τις αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Αλλαγές που ήδη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς αλλάζει εντελώς πολλά από όσα ισχύουν σήμερα για το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, και πολλά άλλα.

  Στο πλαίσιο της κεντρικής εκστρατείας του κόμματος σε όλο το λεκανοπέδιο διοργανώνονται ενημερωτικές εξορμήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν με την απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 10 του μήνα.

  Ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης μίλησε για την ετοιμότητα όλων των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλη τη χώρα, και το «αντεργατικό νομοσχέδιο» που θέλει να φέρει βαρύ πλήγμα στον κόσμο της εργασίας.

  Η απεργία της 10ης Μαΐου είναι το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στο νομοσχέδιο «Στόχος των ενημερωτικών εξορμήσεων που κάνουμε είναι πρωταρχικά η ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των εργαζόμενων για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δίνει το τελικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας καταργώντας το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, καταργώντας κάθε έλεγχο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, συρρικνώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καθιερώνοντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Δημητριάδης.

  Σήμερα Πέμπτη το απόγευμα η εξόρμηση θα γίνει στην περιοχή της Ανατολής ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρεθούν σε χωριά προκειμένου να ενημερώσουν για την απεργία.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ