Δευτέρα 24.01.2022
More

  «Η δραματική αύξηση της βίας κατά των γυναικών προστάζει την έμφυλη διαπαιδαγώγηση»

  Η Μ. Τζούφη για την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

  Η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει 3 στις 10 γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ στη χώρα μας μετράμε το τελευταίο έτος 13 γυναικοκτονίες. Ο απολογισμός είναι σοκαριστικός και το φαινόμενο της έμφυλης βίας είναι σε έξαρση κατά την περίοδο της πανδημίας και των λοκντάουν.

  Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 1/3 των γυναικών έχουν υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία. Περίπου 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα και το 75% έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο.

  Η αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών επιτάσσει την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου σε όλες τις μορφές του: σωματικές και λεκτικές επιθέσεις, κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, γάμος κοριτσιών σε μικρή ηλικία, γυναικοκτονίες.

  Τα σχολεία πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και η συζήτηση για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα αποτελεί πολύτιμο όπλο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την καλλιέργεια του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ