Σάββατο 16.10.2021
More

  «Η ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΓΝΙ έχει οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη»

  Η Μ. Τζούφη σχολιάζει την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

  «Η ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων πρέπει να προχωρήσει», επισημαίνει η Μερόπη Τζούφη, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου που κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή με θέμα: «Προβλήματα στην εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης υγραερίου στο ΠΓΝΙ».

  Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών υγραερίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν επιτρέπεται και για την υλοποίηση του έργου απαιτείται επικαιροποίηση του ισχύοντος κανονισμού.

  Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και οι καθυστερήσεις καθιστούν αβέβαιο το μέλλον της επένδυσης».

  Παράλληλα επισημαίνει πως «η ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΓΝΙ έχει μια σειρά από οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, μειώνοντας τις ενεργειακές δαπάνες του νοσοκομείου κατά 700.000 ευρώ ετησίως και βελτιώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής μέση της μείωσης της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ