Δευτέρα 24.06.2024
More

  Η επόμενη ημέρα να βρει τις προοδευτικές δυνάμεις με μία δυνατή φωνή

  Την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου διεκδικεί ο επί σειρά ετών λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη δεκαετία του 2000 και τακτικός Καθηγητής πλέον στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, που είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

  Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Ζαρωτιάδης βρέθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε πολλούς γνωστούς και φίλους από τα παλιά και όχι μόνο σε κεντρικό καφέ, με τον ίδιο να κάνει λόγο τόσο στην ομιλία του όσο και στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, για μία επιστροφή στη δεύτερή του πατρίδα και όχι για μία επίσκεψη στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.

  Το βασικό σκέλος φυσικά της ομιλίας του κ. Ζαρωτιάδη αφιερώθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και για την Ευρώπη, αλλά κυρίως για την Ελλάδα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τονίζει πως οι εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία να δοθεί μία έμπρακτη απάντηση απέναντι στην πολιτική έκφραση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

  «Η επόμενη ημέρα της Ευρωβουλής θα πρέπει να βρει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου με μία δυνατή φωνή για την υποστήριξη του ιστορικού ρόλου της Ελλάδας και της Ευρώπης αντίστοιχα. Να υπερασπιστούμε και το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

  Η ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί ταυτόχρονα και τον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό, και τον εβραϊκό λαό και τους παλαιστίνιους, απέναντι στις πολιτικές που τους έφεραν αντιμέτωπους», σημείωσε μεταξύ άλλων, για να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα που διεξαγόταν στα Γιάννενα την ώρα της ομιλίας του.

  «Είναι μία κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή που τιμά την τοπική κοινωνία που πάντα έμπαινε μπροστά σε διεθνή ζητήματα και το ίδιο κάνει και τώρα απέναντι στο διενεργούμενο γενοκτονικό έγκλημα που εκτυλίσσεται στη γειτονιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ