Σάββατο 18.09.2021
More

  Η ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ-Αντιδράσεις στο κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών σε περιοχές της Ηπείρου.

  «Οι κάτοικοι της Κόνιτσας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας» αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

  «Οι ακριτικές περιοχές των Ιωαννίνων συνεχίζουν να μετρούν απώλειες, με το Δήμο Κόνιτσας να χάνει το μοναδικό σε λειτουργία υποκατάστημα τράπεζας. Οι αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένες καθώς εκατοντάδες αγρότες, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά. Εμπόδια όμως θα υπάρξουν και για τους επαγγελματίες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους της μεγαλύτερης κωμόπολης του Νομού Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών», τονίζει και προσθέτει:

  «Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνονται «πολίτες β’ κατηγορίας». Ωστόσο, η απόφαση της τράπεζας αγνοεί τις ανάγκες τους, την ταλαιπωρία και το κόστος μετακίνησης για εξυπηρέτηση σε υποκαταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών της πανδημίας. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν, τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας διασώθηκαν πολλαπλά με τις θυσίες και τις στερήσεις του ελληνικού λαού.

  Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση, η οποία ακολουθώντας το δόγμα περί «αυτορρύθμισης της αγοράς», τελικά ταυτίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι με τις ανάγκες των πολιτών. Όμως τώρα οφείλει να παρέμβει και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της Κόνιτσας στις τραπεζικές υπηρεσίες, ανεξάρτητα με τις επιθυμίες και το σχεδιασμό του τραπεζικού ιδρύματος».

  Ο Μάριος Κάτσης

  Στη Βουλή φέρνει το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες ο Μάριος Κάτσης καταθέτοντας Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για το θέμα:

  «Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Φιλιατών δεν αντέχουν την περεταίρω υποβάθμιση της καθημερινότητά τους. Τι θα κάνουν αλήθεια κάτοικοι μεγαλύτερων ηλικιών, που αδυνατούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, και δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Ηγουμενίτσα για να εξυπηρετηθούν;

  Με την Ερώτησή μου ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να δεσμευτεί για τη συνέχιση λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων της Πειραιώς και της Εθνικής στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών. Ζητώ επίσης να σταματήσει η πολιτική του μαρασμού και της ερήμωσης των τοπικών κοινωνιών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, η οποία οφείλει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αναστραφεί η αποψίλωση της Θεσπρωτίας από τραπεζικές και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ