Κυριακή 27.11.2022
More

  Κ. Μητσοτάκης: «Πάω στο βουνό για να σκεφτώ»

  Πλησιάζει ο καιρός για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τέλη Φεβρουαρίου ή Μάρτιο 2019, και ο πρωθυπουργός κρατάει την υπόσχεση που είχε δώσει στη Φώφη Γεννηματά ότι τα Χριστούγεννα θα κλέψει ένα διήμερο για να πάει στο βουνό και να σκεφτεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

  Η συζήτηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η κυρία Γεννηματά είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν έχει σκεφτεί κάποιο όνομα για πρόεδρο Δημοκρατίας. Και πράγματι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί την Τετάρτη για το Μέτσοβο, όπου θα περάσει μερικές ημέρες στις γιορτές.

  Σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

  Μητσοτάκης: «Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω».
  Δημοσιογράφος: «Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα».

  Ο πρωθυπουργός γέλασε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως τα τέλη του 2019 θα έχει σίγουρα επιλέξει ποιος θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προεδρία της Δημοκρατίας, ή αν θα παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος.

  Όπως γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κάσο ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε μια επίσκεψη με έντονο συμβολισμό και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης και θα μεταβεί στο Μέτσοβο όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση

  «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Δεκεμβρίου, θα αναχωρήσει για το Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ