Σάββατο 20.07.2024
More

  Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας

  Με 159 ψήφους κατά και 141 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, και η Πλεύση Ελευθερίας. Πέρα από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς.

  «Τον τόπο κυβερνά ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση. «Θα πω την αλήθεια και θα κριθώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα Τέμπη και χαρακτήρισε κυνική και βαθιά ανήθικη την πολιτική εκμετάλλευση του πόνου για τις απώλειες, και τερατουργήματα και αθλιότητες, τα επιχειρήματα για παραποίηση των συνομιλιών, μπάζωμα του χώρου, και παράνομα φορτία εύφλεκτων υλικών.

  Για αμετανόητο κυνισμό και αυθαιρεσία της κυβέρνησης μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος. Πυρήνα της διαφθοράς χαρακτήρισε το Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η έκρηξη προκλήθηκε από υλικά που μεταφέρονταν παράνομα, υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, να τελειώσουμε με το καθεστώς της ανομίας, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης. Καταδικάζουμε την ανθελληνική πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας. Η δολοφονία 57 ανθρώπων στα Τέμπη βαφτίστηκε τραγωδία, ανέφερε ο Δημήτρης Νατσιός. Υπόλογος, υπαίτιος και ποινικά υπεύθυνος ο Κώστας Καραμανλής, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ