Κυριακή 24.10.2021
More

  Κικίλιας: «Με ιεράρχηση το εμβόλιο και όχι υποχρεωτικό»

  Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το εμβόλιο του κορωνοϊού αλλά και την πιθανή επιβολή νέου lockdown στο μέλλον μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.  

  «Κακώς υπάρχει εφησυχασμός», σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και συνέχισε: «Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε υπερθετικό βαθμό, όπως άλλες χώρες, που καταστράφηκαν κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα. Θέλω να εξηγήσω, όμως, για μια ακόμη φορά ότι αυτό συνέβη διότι πειθαρχήσαμε όλοι σε οδηγίες καλά τεκμηριωμένες, εμπιστευτήκαμε το κράτος και την Πολιτεία και μας οδήγησε σε αυτό το πλαίσιο».

  Σε ερώτηση αν είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μπροστά σε δεύτερο κύμα. Εάν πάψουμε να προσέχουμε και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και αυτό επεκταθεί, τότε καταλαβαίνετε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα τα δεδομένα».

  Όπως τόνισε, στόχος του υπουργείου Υγείας παραμένει η προστασία των ευπαθών ομάδων, ενώ για το εμβόλιο του κορωνοϊού σημείωσε πως θα υπάρξει ιεράρχηση και δεν θα είναι υποχρεωτικό για όλους.

  «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όταν και εφόσον έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ’ όλους και βέβαια αν υπάρξει δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, και επειδή είναι δύσκολο να υπάρχει οριζόντιο lockdown, προσανατολιζόμαστε επίσης στην προστασία και δια του περιορισμού ενδεχομένως, αυτών των ευπαθών ομάδων. Θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65, να στέλνουν sms ή να συμπληρώνουν κάποιο έγγραφο ναι, θα το κάνουμε. Αν πρέπει να δώσουμε άδεια σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα το κάνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτούς που κινδυνεύουν», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ