Κυριακή 14.08.2022
More

  Μ. Κεφάλα: «Η Ήπειρος και τα Ιωάννινα κερδίζουν το στοίχημα της ανάπτυξης»

  Ανακοίνωση της βουλευτή Ιωαννίνων, Μ. Κεφάλα με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Γιάννενα και την εξαγγελία για μια σειρά έργων

  «Τη νέα εποχή για τη χώρα, αλλά ειδικότερα για την Ήπειρο σηματοδότησε η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, τις προηγούμενες ημέρες. Μία επίσκεψη, που συνοδεύτηκε από σημαντικές ανακοινώσεις για μία σειρά έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών, που δίνουν απάντηση σε σύγχρονα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, επιλύουν, όμως, ταυτόχρονα και προβλήματα ετών, που είχαν κακοφορμίσει.

  Μετά τις ανέξοδες εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση του άξονα της Ιόνιας Οδού, με το τμήμα Ιωάννινα–Κακαβιά, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, με τη στενή και αγαστή συνεργασία του Υπ. Υποδομών–Μεταφορών και της Περιφέρειας Ηπείρου προχωρά στη δημοπράτηση εντός του 2022, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δίνοντας τέλος σε ένα σίριαλ πλέον της δεκαετίας.

  Η χρηματοδότηση της ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης των Ιωαννίνων, με 12 εκ. ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και δυνατότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης και των περιοχών περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας.

  Η ενίσχυση των πρωτοβουλιών των συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση ενός μεγάλου data center στο λεκανοπέδιο, η μεταφορά και αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Κλειστού Ξιφασκίας στα Ιωάννινα, για την ενίσχυση των αθλητικών και όχι μόνο, υποδομών, οι στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, του πολιτιστικού αποθέματος, με την ένταξη των χρηστηρίων ελασμάτων της Αρχαίας Δωδώνης στον κατάλογο της Unesco και το σύνολο των επιμέρους εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων Υπουργών, αποτελούν την απόλυτη επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη για την Ήπειρο και την περιοχή των Ιωαννίνων. «Η Ήπειρος και τα Ιωάννινα κερδίζουν το στοίχημα της ανάπτυξης, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει δεδομένη και η υλοποίηση όσων ανακοινώθηκαν, θα οδηγήσει σε μία νέα περίοδο με αισιόδοξες προοπτικές, με σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, κάνοντας μία αποτίμηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Εκφράζει δε, τις θερμές της ευχαριστίες προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό, για την ιδιαίτερη τιμή που της έκανε, με την επίσκεψή του στο γραφείο της, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλα.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ