Πέμπτη 21.10.2021
More

  Μ. Τζούφη: «Άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας»

  Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας θέτει ως θέμα στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη

  Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας θέτει ως θέμα στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη, καταθέτοντας ως αναφορά το προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή της παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας».

  Σύμφωνα με την αναφορά, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας σε συνδυασμό με την επιπλέον μετακίνηση ιατρού προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την υποστήριξη κλινικών Covid-19, έχουν δυσκολέψει περαιτέρω την υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής. Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη καθώς η Κοινότητα Διστράτου έχει κηρυχθεί εδώ και λίγες μέρες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

  Ως αποτέλεσμα, η περιοχή μένει πολύ συχνά χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό. Κατόπιν όλων αυτών και για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ο επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κόνιτσας ζητούν την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

  Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τον υπουργό Υγείας να εξετάσει το περιεχόμενο της επιστολής, να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να ενημερώσει τη Βουλή και την τοπική κοινωνία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ