Δευτέρα 12.04.2021
More

  Μ. Τζούφη: Χωρίς σχέδιο και λύσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της αγοράς, εμβολιασμό και ΑΕΙ

  Απαραίτητο χαρακτήρισε το άνοιγμα του εμπορίου και της οικονομίας η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Μερόπη Τζουφη. Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου βρίσκει εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς εμπόρους να αγωνιούν για το εάν θα καταφέρουν να κρατήσουν τα καταστήματά τους όρθια αφού οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται.

  Η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι η στήριξη των μικρών εμπορικών καταστημάτων είναι αναγκαία καλώντας την κυβέρνηση να δώσει απευθείας χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις-καθώς υπάρχουν οι ευρωπαϊκοί πόροι και το “μαξιλάρι” για να μην αυξηθεί το δημόσιο χρέος. Μάλιστα, κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας.

  Με δεδομένη την ύφεση και τα έσοδα που λείπουν από τα κρατικά ταμεία καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης του τρίτου κύματος της πανδημίας που ακόμη δεν έχει έρθει στη χώρα μας, η κ. Τζούφη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα και να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση».

  Επίσης, μίλησε για την αναγκαιότητα να τρέξει ο εμβολιασμός και να αυξηθούν οι ταχύτητες ώστε να θωρακίσει ο πληθυσμός. Η εταιρεία δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παραγγελίες και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη δόση στο υγειονομικό προσωπικό. «Όλη αυτή η ιστορία έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις και σε τεράστια καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα του μαζικού εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης και η μόνη λύση σε αυτή τη φάση είναι η άρση της προστασίας της πατέντας και άρα η δυνατότητα πολλαπλασιασμού των διαθέσιμων δόσεων».

  Πρωτοβουλία Τσίπρα για συνάντηση με την σύνοδο των Πρυτάνεων

  Δριμεία κριτική για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ασκεί η κ. Τζούφη. Ελάχιστη βάση εισαγωγής, ανώτατο όριο φοίτησης και πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μερικά μόνο από τα σημεία του νομοσχέδιου των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη που έχουν προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

  Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για ένα   «αντιδημοκρατικό» νομοσχέδιο, «κατ΄ επίφαση πρόσκληση σε διαβούλευση» ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

  Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι «οι διατάξεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε συνδυασμό με τον πολλαπλής και διαφοροποιημένης διαμόρφωσης συντελεστή για κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ουσιαστικά «σχεδιάζουν ένα απέραντο ναρκοπέδιο που θα εγγυάται την αποτυχία των υποψηφίων για τα ΑΕΙ».

  Η αναπληρωτής τομεάρχης Μερόπη Τζούφη  προανήγγειλε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

  Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του κόμματος, ο Νίκος Φίλης, ο Κώστας Γαβρόγλου και η ίδια αναμένεται μέσω τηλεδιάσκεψης να έχουν συνάντηση/ συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο με την σύνοδο των πρυτάνεων.

  Στόχος αφενός να παρουσιάσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να πετύχουν σύγκλιση ώστε να διεκδικήσουν όλοι από κοινού την απόσυρση του νομοσχεδίου.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ