Τετάρτη 24.04.2024
More

  Μ. Τζούφη: Δικαίωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από μια κυβέρνηση που νομοθετεί με βαριά καρδιά

  «Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αποτελεί δικαίωση του διαχρονικού αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή

  «Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αποτελεί δικαίωση του διαχρονικού αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η στάση της κυβέρνησης μοιάζει αντιφατική και αμφίθυμη».

  Όπως ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων, «η κυβέρνηση καλεί σε αποχή τους βουλευτές της ΝΔ που δε συμφωνούν, ενώ αναμετράται με τον ίδιο της τον εαυτό λόγω των ακροδεξιών απόψεων που ενστερνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης και το δικαίωμα αναδοχής από τα ομόφυλα ζευγάρια». Επίσης υπογράμμισε ότι «τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζουν να αποκλείονται από την τεκνοθεσία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

  Σύμφωνα με τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, «η κυβέρνηση παραχωρεί δικαιώματα με βαριά καρδιά, αναγνωρίζοντας μεν το γάμο, στερώντας δε το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας». Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση αναφέρει το trafficking ως ανασταλτικό παράγοντα για τη διαφυλική γενίκευση της παρένθετης κύησης, παρότι από το 2022 καλύπτεται νομικά, ενώ όταν νομοθετήθηκε, απαγορεύονταν η οικονομική αμοιβή αποτελώντας πράξη ανθρωπιστικής προσφοράς».

  Στη συνέχεια, μίλησε για τις διακρίσεις που δέχονται τα παιδιά με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς, υπογραμμίζοντας πως «η αγάπη και το υποστηρικτικό περιβάλλον είναι εκείνα που συνιστούν κριτήριο καλής γονεϊκότητας και όχι η ταυτότητα του φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική σύνδεση του σχολείου με τα διαφυλικά ζητήματα, εμπλέκοντας τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τα ομόφυλα ζευγάρια και το υπουργείο Παιδείας.

  Κλείνοντας, καταδίκασε κάθε δογματική και στερεοτυπική άποψη που εκφράστηκε κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση, ενώ τόνισε πως «είναι ανήκουστο να επιστρατεύει η κυβέρνηση το επιχείρημα του trafficking παρότι αυτή είναι υπεύθυνη να το καταπολεμήσει».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ