Τρίτη 03.08.2021
More

  Μ. Τζούφη: «Εκδικητική απόλυση επικουρικής ιατρού στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

  Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

  Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ αυτών και ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, γίνεται λόγος για εκδικητική μη-ανανέωση σύμβασης της γαστρεντερολόγου και μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας Βασιλικής Τσακτσίρα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έπειτα από αίτημά της να λάβει άδεια ειδικού σκοπού όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της ηλικίας μόλις 2 ετών.

  Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας και της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μη-ανανεώσεις των συμβάσεων του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά στον “Άγιο Σάββα” και της γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο “Χατζηκώστα”, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας».

  Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι δύο επικουρικοί εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία όλων των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Επίσης τον καλούν να εφαρμόσει το νόμο και να παρατείνει τη σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου στο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ