Παρασκευή 04.12.2020
More

  Μ. Τζούφη: «Εμπαιγμός για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα»

  Για εμπαιγμό δίχως όρια από το υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα, κάνει λόγο η Μ. Τζούφη

  «Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα, δεν τιμά το γιαννιώτικο αθλητισμό και την τοπική κοινωνία», τονίζει η Μερόπη Τζούφη.

  Ο αρμόδιος υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρακάμπτει τα ουσιαστικά ερωτήματα και παραδέχεται ότι το σημαντικό αυτό έργο δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Επιβεβαιώνει επίσης όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη για το έργο.

  Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Αθλητισμός προσπαθεί εντέχνως να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών, αποκρύπτοντας τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την ορθή σύνταξη της μελέτης και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

  Αντί αυτού, η κυβέρνηση υποσχόταν τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού και την μετεγκατάστασή του στα Γιάννενα έναντι υπέρογκης δαπάνης. Όχι όμως για να εξυπηρετηθεί ο τοπικός αθλητισμός αλλά οι επενδυτές του Ελληνικού. Δεν είναι τυχαία η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη μετεγκατάσταση, καθώς δεν υπάρχει καμία οικονομοτεχνική μελέτη.

  Η δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα αποτελεί δίκαιο αίτημα των πολιτών και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την ενίσχυση και αναβάθμιση του αθλητισμού. Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί δίχως αστερίσκους, καθυστερήσεις και μεταφορές παλαιών εγκαταστάσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.