Παρασκευή 14.06.2024
More

  Μ. Τζούφη: Επίδομα στρατιωτικών – άμεσος επανακαθορισμός περιοχών

  Τον άμεσο επανακαθορισμό των απομακρυσμένων, παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών ζητά η Μερόπη Τζούφη, ώστε οι στρατιωτικοί στους νομούς Ιωαννίνων, Καστοριάς και Ροδόπης να λαμβάνουν το επίδομα κατηγορίας Α’.

  Όπως τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές, δε λαμβάνουν το επίδομα. Παράλληλα, οι Ενώσεις Στρατιωτικών στις Περιφερειακές Ενοτήτων Ιωαννίνων, Καστοριάς και Ροδόπης, όπως και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), κάνουν λόγο για σοβαρές ανισότητες μεταξύ των στρατιωτικών.

  Επιπλέον υπάρχουν περιοχές όπου το επίδομα καταβάλλεται σε εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όχι όμως στους στρατιωτικούς, ενώ στελέχη που αποσπώνται (πχ: ΕΚΑΒ) δε δικαιούνται τα επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του εκάστοτε φορέα.

  Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς καλεί τον υπουργό Οικονομίας να προχωρήσει στον επανακαθορισμό των απομακρυσμένων, παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών και οι στρατιωτικοί να λάβουν το σχετικό επίδομα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ